بازدید مسئولین از سد تنگ سرخ، بررسی مشکلات و امید تسریع در عملیات اجرایی
به گزارش باهنده، با هدف بررسی مشکلات سد تنگسرخ و نظارت بر عملیات اجرایی این پروژه عظیم آبی، ظهر روز شنبه نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار بویراحمد، مدیرکل صدا و سیما و برخی از مدیران آب منطقه ای استان از طرح سد تنگ سرخ بازدید به عمل آوردند .
محمد بهرامی، نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت : از حضور و بازدید مسئولین استانی و شهرستانی کمال تشکر را دارم یک همدلی و انسجام خاصی بین مسئولین استان با هدف مشترک توسعه و رفاه مردمی برقرار شده است، این همدلی و همراهی مثمر ثمر خواهد بود و مردم در آینده نزدیک محصول این انسجام را خواهند دید .
وی خاطرنشان کرد : این چند سال با توجه به نرخ تورم سال به سال قدرت تاثیرگذاری اعتبارات ما کم می شود و با تلاش های صورت گرفته، موفق شدیم اعتبارات این طرح را پایدار کنیم .
بهرامی گفت : الان ما با تنش آبی در سطح کشور و استان مواجه هستیم و نیاز است اقدامات لازم جهت تسریع در سرانجام رسیدن پروژه سد تنگ سرخ صورت گیرد .
نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در ادامه از تلاش های دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان تقدیر کرد و گفت: همین که مرتب در میدان حضور پیدا می کنند، قوت قلب برای مجریان طرح است و در روند کار تاثیر گذار است، برخی از مسئولین بدانند دستگاه قضا در کنار آنها است و در مواردی که پای منافع مردم در بین باشد حساسیت ویژه ای خواهند داشت .
آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد گفت: با تکمیل بدنه سد تنگسرخ یاسوج تا پایان سال جاری، عملیات آبگیری این سد اوایل سال ۱۴۰۵ انجام خواهد شد؛ این طرح بزرگ آبی بهترین و مناسب ترین راهبرد در شرایط سخت و بحران خشکسالی است.
وی تصریح کرد: سد تنگسرخ یاسوج از سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ تنها ۶۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و با پیشرفت فیزیکی حدود ۱۰ درصد، روند اجرایی کندی داشت، اما از سال ۱۴۰۱ با قرار گرفتن در اولویت وزارت نیرو، روند اجرای آن شتاب گرفت.
مصلح با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح هزینه شده است، افزود: تاکنون حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی منطقه تملک شده است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه هماکنون به طور کلی ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بدنه سد تنگسرخ به تنهایی با پیشرفت ۶۶ درصدی در حال تکمیل است.
مصلح افزود: تنها در سال گذشته ۱۲ درصد و در سه سال اخیر در مجموع ۲۸ درصد از عملیات اجرایی طرح سد تنگسرخ انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد از پیشبینی اعتبار ۵۵۰ میلیارد تومانی برای ادامه طرح در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این اعتبار شامل احداث سامانه انتقال، جاده دسترسی، تملک اراضی و نصب تجهیزات ابزار دقیق خواهد بود.
مصلح با اشاره به اینکه هماکنون ۱۱ جبهه کاری فعال در محل پروژه وجود دارد، افزود: بیش از ۲۵۰ نفر نیرو با بهرهگیری از ۸۰ دستگاه ماشینآلات سبک و سنگین در حال فعالیت مستمر هستند.
وی با بیان اینکه حفاری تونل آببر سامانه انتقال نیز از طول اولیه ۲۰۲ متر به ۱۲۶ متر رسیده است، گفت: گالری اصلی سد تنگسرخ نیز تا پایان تیرماه تکمیل خواهد شد.
به گفته مصلح، اجرای سامانه انتقال این طرح از خردادماه امسال آغاز میشود. این سامانه پس از دریافت مجوز ماده ۲۳ و تأمین اعتبار اولیه ۱۰۰ میلیارد تومانی وارد مرحله اجرایی شده است.
وی همچنین اعلام کرد: برای این سد، احداث تصفیهخانهای در نظر گرفته شده که جمعیتی معادل ۳۰۰ هزار نفر را پوشش خواهد داد و هماکنون مطالعات اولیه آن رو به پایان است.
سد تنگسرخ یاسوج با هدف تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعتی در حال اجراست و از سه بخش اصلی شامل سد، سامانه انتقال و تصفیهخانه در حال اجرا است.
موسویان، دادستان یاسوج هم گفت: باید به منافع و مزایای فراوانی که این سد بزرگ برای استان و منطقه به ویزه شهرستان بویراحمد دارد اندیشید.
وی تصریح کرد: آنچه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در خصوص معایب سد تنگسرخ گفته می شود با آنچه در صحنه میدان و عمل می بینیم تفاوت فاحشی دارد.
موسویان بیان کرد: بر اساس گزارش های رسمی بالای ۷۲ درصد آب سد تنگسرخ برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت شهرستان بویراحمد است.
انتهای پیام