مولدسازی، راهکاری برای تحقق اهداف عمرانی و آبادانی استان
به گزارش باهنده، نشست شورای هماهنگی اقتصادی و تکمیل کارگروه کمیته اقتصادی و دارایی استان با حضور استاندار، معاونین استانداری و مدیران دستگاههای اجرایی در استانداری استان برگزار شد.
یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: به دلیل اینکه اعتبارات تملک دارایی سرمایهای دولت و نظام محدود است با انبوهی از پروژههای نیمه تمام در استان مواجه هستیم که در این شرایط موضوع مولدسازی و فروش دارایی که قابلیت فروش دارند به عنوان راهکاری کلیدی برای تأمین منابع مالی پروژههای نیمهتمام عمرانی مورد تأکید است.
استاندار تصریح کرد: پروژههای مولدسازی شناسایی شوند و مواردی که در بالاترین کاربری هستند با همان کاربری به فروش برسد در غیر اینصورت به کاربری که میتواند ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند تبدیل شوند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به انبوه پروژههای نیمهتمام و کمبود منابع، باید از ظرفیت املاک و داراییهای مازاد با تغییر کاربری و ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم.
رحمانی بیان کرد: این داراییها یا باید به سرمایهگذاران واگذار شوند یا از طریق فروش، منابع مالی مورد نیاز برای پروژههای ضروری را تأمین کنند.
وی خاطرنشان کرد: مولدسازی مهمترین راهکاری است که میتواند به تحقق اهداف عمرانی و آبادانی استان کمک کند لذا همه مکلف هستیم از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم.
استاندار بیان کرد: املاک مازاد چند دستگاه مشخص و در جلسه امروز مطرح شد که پروژههایی که نهایی شدند فرآیند تایید مراحل، قیمت گذاری و مزایده آنها در اسرع وقت انجام و مواردی که نیاز به اخذ مجوز دارند پیگیری شود.
رحمانی با اشاره به نقش اداره کل ثبت اسناد و املاک در اولویت دهی به پروژههای مولدسازی، ابراز داشت: مدیران عزم خود را جزم کنند تا این پروژهها به نتیجه برسد.
رحمانی با تأکید بر لزوم تغییر کاربری املاک به تجاری برای حداکثر ارزش افزوده، بیان کرد: اولویت با کاربری تجاری است، مگر در مواردی که این ظرفیت وجود نداشته باشد که در آن صورت، کاربری مسکونی در نظر گرفته میشود.
وی با بیان اینکه، شهرداریها در این فرآیند مشارکت فعال داشته باشند تصریح کرد: حقوق قانونی شهرداریها در خصوص عوارض تغییر کاربری محفوظ است، اما انتظار میرود با تعیین عوارض منطقی، زمینه تسهیل فرآیند مولدسازی فراهم شود.
استاندار بر ضرورت برگزاری جلسات هفتگی مولدسازی و تعیین تکلیف اعتبارات استانی در شورای برنامهریزی تأکید کرد و گفت: با هماهنگی تمام دستگاهها، این طرح میتواند به یکی از راهکارهای مؤثر برای توسعه اقتصادی استان تبدیل شود.
رحمانی بر ایفای نقش بیشتر اقتصاد و دارایی استان برای مولدسازی تاکید کرد و اظهار داشت: اقتصاد و دارایی موظف است و باید فهرست املاک مازاد را ارائه دهند تا در جلسات آینده اولویتبندی و هر کدام نیاز کمتری دارد در اولویت مولدسازی قرار گیرد.
از نکات جالب این نشست، واکنش نماینده دانشگاه آزاد درخصوص ملک مازاد این دانشگاه بود، وی اظهار داشت: تنها ملک خارج از سایت دانشگاه آزاد همین ملک مورد نظر در منطقه راهنمایی است که مهمانسرای دانشگاه آزاد می باشد و در اقدامی عجیب تیم مدیریتی قبلی بدون مباحث کارشناسی ملک را مازاد اعلام کردند که وارد پروسه ی مولدسازی شود.
وی به شدت مخالف این واگذاری بود و خواهان بررسی مجدد شد.
انتهای پیام