نشست معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اصحاب رسانه
به گزارش باهنده، دکتر مسلم شریفی در نشست با اصحاب رسانه گفت: نقش آفرینی در بحث سلامت یک رابطه دو طرفه است، برای مراقبت بهتر از مردم وظیفه بر عهده هر دو طرف یعنی هم حوزه بهداشت و هم مردم است و هدف از این نشست این است که با هم به تفاهم برسیم که چطور به همدیگر کمک کنیم که این چرخ راه افتاده در خدمت رسانی بهتر بچرخد.
وی تصریح کرد: ما سیستم بهداشت را به عنوان یک دستگاه اجرایی می بینیم و همین طور است ولی این دستگاه اجرایی متشکل از هزاران نیرو است که از جنس خود مردم هستند و ارتباط دارند و برای مردم کار می کنند و در مجموع همه تلاششان را می کنند تا سیستم خوب بچرخد.
دکتر شریفی با اشاره به اینکه معاونت بهداشت گستردهترین بخش دانشگاه علوم پزشکی است، گفت: میزان فراگیری و گستردگی مجموعه بهداشت نشان از اهمیت ویژه این حوزه در جامعه دارد.
وی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم به مسئله سلامت و مراقبت بپردازیم، آنچه به مراقبت مربوط می شود برمی گردد به خود مردم، اینکه آنها بدانند باید چه کار کنند بخشی وظیه ما و بخشی وظیفه رسانه است که چطور می توانیم اطلاعات درست و صحیح را به مردم برسانیم که آنها از خودشان بهتر مراقبت کنند و این وظیفه بین ما و شماست.
وی افزود: دانستن حق مردم نیست، بلکه وظیفه آنهاست، مردم نقش اول را در حوزه بهداشت ایفا می کنند و سیستم های دولتی تسهیل گر هستند.
دکتر شریفی به پویش "نه به تصادف" اشاره کرد و افزود: این پویش باید فراگیر شود تا ما نتیجه و تبعات آن را بهتر و بیشتر درک کنیم و زمانی این اتفاق نهادینه می شود که همه مردم در مورد این پویش مسئولیت بپذیرند.
وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۲۴ نفر در جادههای استان جان خود را از دست داده اند لذا در همین راستا حوزه بهداشت وارد پویش نه به تصادف شد تا با مداخله های پیشگیرانه،اثربخشی مثبتی را در رانندگی شاهد باشیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: این روزها بحث تشویق به فرزندآوری در برنامه و در دستور کار مسئولان است، آن وقت این فرزندهای آورده شده را در جاده های استان به راحتی از دست می هیم.
وی با بیان اینکه چهار عامل موثر در کاهش تصادفات، جاده،ماشین، عامل انسانی و اورژانس است، گفت: عامل انسانی مهمترین عامل و مداخله پذیرترین عامل بوده و با تغییر نحوه رانندگی می توان اثربخشی مهمی در این زمینه پدید آورد.
دکتر شریفی با بیان اینکه می طلبد با تمام توان به خواسته های عمومی مردم اهمیت داد، افزود:در این میان بهداشت نقش رصدگر را ایفا می نماید که این خود نیاز به همراهی و مطالبه اجتماعی دارد.
وی همچنین به طرح سلامت نوروزی اشاره کرد و گفت: این طرح از اسفندماه آغاز و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد که نشان از تشدید بازرسیهای دقیق از سوی مرکز بهداشت است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا در یک سال گذشته ۴۰۰ مورد از صنوف متخلف را پلمپ کردیم و در این بازه زمانی ده روزه، ۶۰ مرکز غیر بهداشتی پلمپ شدند.
دکتر شریفی با تأکید بر نقش حیاتی رسانهها در آموزش و آگاهیرسانی، اظهار داشت: رسانهها به عنوان پل ارتباطی بین متخصصان بهداشت و جامعه، نقش بیبدیلی در ارتقای سطح سلامت عمومی ایفا میکنند و با توجه به پیچیدگی مسائل بهداشتی و شیوع بیماریهای مختلف، اطلاعرسانی صحیح و بهموقع از طریق رسانهها، میتواند نقش مؤثری در پیشگیری و کنترل بیماریها داشته باشد. رسانهها با انتشار اخبار و اطلاعات موثق، آموزشهای بهداشتی و آگاهیبخشی به جامعه، میتوانند به تغییر رفتار مردم و ارتقاء سطح سلامت آنها کمک کنند.
شریفی اظهار داشت: مردم در همه ایام سال می توانند تخلفات و شکایات بهداشتی خود را با سامانه ۱۹۰گزارش دهند و به اشتراک بگذارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: انتظارم از رسانه ها این هست که وقتی مسائل را مطرح می کنیم، بطور کامل بازتاب داده شود و با یک تیتر کل زحمات سیستم بهداشت و درمان را زیر سوال نبرند.
وی گفت: امسال پنج هزار زن باردار در استان داریم که مراقبت می شوند و بطور متوسط 300 هزار خدمت برای هر یک از این بانوان ارائه شده است.
شریفی افزود: نه هزار و 150 مورد زایمان در استان داشتیم که از این تعداد چهار مورد مرگ اتفاق افتاده است، در حالی که میانگین مرگ زنان در حین زایمان در کشور، حدود 14 مورد است.
وی گفت: موفقیت بزرگی در مورد کاهش زایمان های ناموفق رخ داده است، در حالی که 50 درصد این زنان تحصیلات زیر دیپلم دارند، و کسی که سواد پایینی دارد، نسبت به دریافت همه پیام های بهداشتی دچار مشکل می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد: جزو استان های صعب العبور هستیم که بر روی خدمات درمانی اثرگذار است.
شریفی گفت: از رسانه ها این انتظار و توقع وجود دارد که خدمات بهداشت و درمان را نادیده نگیرند و فقط به نکات منفی توجه نکنند.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در جواب سوال یکی از خبرنگاران در خصوص سگ های ولگرد، گفت: در سال 1403 حدود 1800 مورد حیوان گزیدگی در استان اتفاق افتاده است که به خاطر هر کدام از این حیوان گزیدگی ها باید واکسیناسیون برای افراد انجام بگیرد.
وی تصریح کرد: وظایف سازمان های مختلف مشخص است، اما سرسلسله این برنامه ها این است که سگ های ولگرد جمع شوند و عقیم سازی و واکسیناسیون آنها انجام شود.
شریفی افزود: هر واکسن هاری حداقل 11 دلار قیمت دارد و این هزینه هایی است که عملا توی جوب می ریزیم و هدر می رود. پولی که می تواند در جای دیگری هزینه شود به دلیل اینکه سگ های ولگرد در خیابان ها حضور دارند، خرج واکسن هاری می شود.
وی با بیان اینکه اقتصاد سلامت دچار مشکل است، افزود: هزینه های روانی و اجتماعی و همچنین هزینه های اقتصادی زیادی بابت رها بودن سگ های ولگرد می دهیم.
دکتر شریفی گفت: در روزهای اخیر این موضوع در شورای سلامت و امنیت غذایی استان مطرح شد و قول همکاری داده شد، در گچساران اتفاقات خوبی در دست اقدام است و در یاسوج نیز قول داده اند تا پایان سال برنامه هایی داشته باشند.
انتهای پیام