BAHENDEH.IR

رسانه ها بحران یاران مدیریت بحران هستند

نشست هماهنگی برنامه های روز جهانی کاهش بلایای طبیعی با حضور مدیران و مسئولان مرتبط با مدیریت بحران و رسانه ها برگزار شد.

به گزارش باهنده، نشست هماهنگی برنامه های روز جهانی کاهش بلایای طبیعی(13 اکتبر مصادف با 22 مهرماه) با حضور مدیران و مسئولان مرتبط با مدیریت بحران و رسانه ها به ریاست مدیرکل مدیریت بحران استانداری استان برگزار شد.

علیرضا نیکروز، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: بیش از 62 نوع بلایای طبیعی در جهان داریم که که بیش از 50 تای آن در ایران حادث می شود و به تبع آن استان ما نیز یکی از استان های مخاطره انگیز در بخش های مختلف است. 

وی تصریح کرد: انواع مخاطرات در استان ما وجود دارد که بحث زلزله، سیلاب، خشکسالی، سرمازدگی، رانش زمین و طوفان مهمترین مواردی هستند که استان ما را تهدید می کنند. 

نیکروز افزود: بیش از 45 گسل در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که بعضی ها خیلی فعال نیستند، اما زلزله سال 1399 در سی سخت ناشی از فعال شدن گسل دنا در زاگرس بود، که اگرچه خسارات جانی در این زلزله نداشتیم اما خسارات مالی و زیرساختی زیادی به استان وارد شد. 

وی تأکید کرد: درخصوص بحث کاهش اثرات بلایای طبیعی، پیشگیری مهمترین عامل است، که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است، اما مهمترین عاملی که در بحث پیشگیری خیلی مهم و کارساز است، بحث آموزش در حوزه های مختلف است، اگر ما بتوانیم آموزش کافی را در حوزه های مختلف بدهیم قطعاً اثرات آسیب پذیری کمتر خواهد شد. 

نیکروز از رسانه ها به عنوان بحران یار یاد کرد و گفت: رسانه ها رسالت سنگینی را در حوزه اطلاع رسانی به عهده دارند و در سیل مانسون به واسطه هماهنگی های بین بخشی و اطلاع رسانی ها انجام شده خوشبختانه ما کمترین خسارت را داشتیم. 

وی ضمن تقدیر از اصحاب رسانه، افزود: رسانه ها همیشه یک قدم از همه جلوتر هستند حتی جلوتر از بچه های مدیریت بحران و نقش مهم و اساسی را در مدیریت بحران ها ایفا می کنند.  

مدیرکل مدیریت بحران استانداری با اشاره به اجرای برنامه‌های متنوع در هفته کاهش بلایای طبیعی گفت: آموزش در حوزه‌های مختلف برای کاهش بلایای طبیعی باید در اولویت دستگاههای خدمات رسان و نهادهای عضو مدیریت بحران این استان قرار گیرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خاطرنشان کرد: اگر مجموعه اقدامات آموزشی ما موجب نجات جان حتی یک نفر شود ارزش دارد. 

نیکروز با بیان اینکه دهها عنوان برنامه برای روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی برگزار می‌شود، گفت: مانورهای سراسری متعدد را در استان خواهیم داشت و در روز  22 مهرماه، مانور زنده ای با مشارکت صدا و سیما برگزار خواهیم کرد. 

در حاشیه این نشست، محمود خرم آزادی مدیرمسئول باهنده دو سوال مطرح کرد، یکی در خصوص جدول آب کنار مدرسه فرهنگیان که پارسال یکی از دانش آموزان در آن گرفتار حادثه شد و توسط نیروهای شهرداری نجات پیدا کرد. 

نیکروز در این خصوص پاسخ داد:  در این خصوص بلافاصله اقداماتی توسط شهرداری انجام گرفت و جهت جلوگیری از اتفاق مشابه سال گذشته این امر در دستور کار مجدد قرار می گیرد. 

سوال دوم خرم آزادی در خصوص ایجاد سدهای احداث شده و یا در دست احداث چالش برانگیز که مورد بهره برداری استان های هم جوار قرار گرفته و به نوعی از منابع آب استان  استفاده می کنند، با توجه به اینکه سد در تغییر اقلیم و آب و هوا تأثیر دارد، واکنش این مدیریت نسبت به این موضوع چیست؟ 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری پاسخ این سوال را به دلیل تخصصی بودن به مدیرعامل شرکت آب منطقه ای واگذار کرد و جناب آقای مصلح نیز عنوان کرد که در جلسه ای تخصصی و کارشناسی این امر باید بررسی شود و نظر قطعی در مورد تأثیر صدها بر روی تغییر اقلیم و آب و هوا ندارم. 

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
نام:
نظر: