نماد ورود صنعت سازگار با محیط زیست به استان،کارخانه خودروهای هیبریدی مارگون
به گزارش باهنده، آیین کلنگزنی طرح صنعتی تولید خودروهای هیبریدی و برقی در منطقه سقاوه شهرستان مارگون با حضور استاندار و دیگر مسئولان برگزار شد و کلنگ کارخانه خودروهای هیبریدی برقی با اشتغال دو هزار نفر در مارگون به زمین زده شد.
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم، با تبریک دهه کرامت و هفته معلم گفت: یاد و خاطره همه شهدا و علی الخصوص شهید مطهری را گرامی می داریم و پاس می داریم مقام معلم را و امیدوارم همه ما قدردان زحمت های آنان باشیم.
وی ضمن تسلیت به هموطنانمان در هرمزگان به خاطر انفجار بندر شهید رجایی و ابراز همدردی با خانواده های داغدیده و آرزوی سلامتی برای مصدومان این حادثه، گفت: و امیدواریم که درآینده کمتر شاهد این حوادث ناگوار باشیم.
رحمانی به ظرفیت ها و قابلیت های استان اشاره کرد و گفت: در حوزه نفت 25 درصد تولید نفت را داریم، ده درصد روان آب های کشورهای را داریم، دومین استان تولید کننده گاز هستیم، 56درصد وسعت استان جنگل هست یک و دو دهم هکتار سرانه جنگل به ازای هر نفر هست که جایگاه اول را در کشور داریم و از این لحاظ در دنیا هم مقام اول را داریم.
وی افزود: در بحث گیاهان دارویی 39 درصد گیاهان دارویی کشور را داریم. 40 تا 50 مورد خاص استان هست. در حوزه شیلات 23 هزار تن تولید استان هست که سومین استان هستیم، در باغات 130 هزار تن سیب تولید می کنیم 70 هزار تن انگور و 17 هزار تن گردو و در معدن. موقعیت مناست جغرافیایی استان که قرار گرفتیم بین چندین استان مستعد کشور فارس، اصفهان، بوشهر و چهارمحال بختیاری و در مسیر راههای اصلی شمالی جنوبی کشور هستیم.
استاندار تصریح کرد: علیرغم اینکه نظام جمهوری اسلامی طی 46 سال گذشته سرمایه گذاری های خوبی در استان انجام داده و منابع خوبی به استان تخصیص پیدا کرده، ولی موقعیت جغرافیایی استان به گونه ای است که 65 درصد وسعت استان شیب بالای 15 درصد دارد و این باعث شده که ما نتوانیم آنچنان که باید و شاید زیرساخت ها را کامل کنیم و به تبع آن شاخص های اقتصادی ما مناسب نیست.
رحمانی بیان کرد: ما یک درصد جمعیت را داریم ولی 6دهم درصد تولید ناخالصی داخلی ملی منهای نفت را داریم. 25صدم درصد سپرده های بانکی را داریم، دو دهم درصد کارگاههای بالای ده نفر کارکن را داریم، یک دهم درصد ارزش افزوده بخش معدن را داریم، نه درصد نرخ فعالیت ما زیر متوسط کشور هست.
استاندار تأکید کرد: برای برون رفت از این مسیر هیچ راهکار و چاره ای جز سرمایه گذاری نیست، مخصوصاً در شرایط کنونی که منابع اعتباری عمرانی دولت منابع محدودی است و با انبوهی از پروژه های متعدد مواجه است جز این چاره ای نداریم که سراغ جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی برویم و در همین چارچوب هم هست که مقام معظم رهبری بسیار تدبیر ارزشمندی را انجام دادند و مزین کردند سال 1404 را به نام سال سرمایه گذاری برای تولید و این مسئولیت ما را دوچندان کرده است و چاره ای نداریم جز این مسیر محکم و استوار و در چارچوب سیاست های دولت وفاق ملی همه دست در دست هم بدهیم و حرکت کنیم به این سمت که جریان سرمایه و سرمایه گذاری شکل بگیرد.
وی بیان کرد: از بدو ورود به استان و از زمانی که توفیق خدمت گذاری به مردم نصیب شد به مدیران تأکید کردم که مهم ترین وظیفه شان این است که در خدمت تولید و سرمایه گذاری باشند و مسیرهای تولید و سرمایه گذاری را فراهم کنند، مجوزهای سرمایه گذار را تسریع کنند و هم خود و هم همکارانشان به این باور برسند که چاره ای جز حرکت در این مسیر نداریم برای برون رفت از معضلات و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم و خوشبختانه همراهی لازم هم به عمل آمد و این نامگذاری کمک کرد که همه بتوانیم در این مسیر، خوب حرکت کنیم.
رحمانی بیان کرد: کارگروههای مختلفی را در تولید و سرمایه گذاری تشکیل دادیم و متناسب با قابلیت های استان و شهرستان های مختلف در حوزه نفت و گاز، گردشگری، کشاورزی و معدن برای استان، پروژههای بزرگی تعریف کردیم که مهمترین آنها ۶۴ پروژه بزرگی است که حداقل ۲۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی آنها و ۸.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی آنها خواهد بود و حداقل ۱۴ هزار نفر اشتغال مستقیم آنهاست.
وی افزود: 22 طرح در بخش کشاورزی، 26 طرح در بخش صنعت 12 طرح در بخش گردشگری و 6 طرح در سایر بخش ها مهم ترین طرح هایی هست که تکلیف کردیم مرتبا پیگیری کنند و هفتگی این موارد بررسی شود و به همین منظور پنجشنبههای سرمایهگذاری را راهاندازی کردیم برای اینکه موانع و مشکلات این پروژه ها مرتفع شود و یکی یکی آماده شروع شوند.
رحمانی تصریح کرد: خوشبختانه امروز یکی از بهترین و به یادماندنی روزهای استان شکل می گیرد و این پروژه می تواند موفقیت آمیز باشد و خاطره خوبی در اذهان نقش ببندد که در چنین روزی سرمایه گذاری با برآورد 504 میلیون دلار و اشتغال دو هزار نفر و تولید یکصد هزار دستگاه خودروی هیبریدی و برقی به نتیجه می رسد و این مرهون تلاش و همدلی و برنامه ریزی دقیق است که هم اعتماد سرمایه گذار را می رساند و هم تلاش دستگاههای اجرایی را .
وی گفت: مجوز اولیه این کارخانه در یک روز جمعه صادر شد و از زمانی که در یک روز تعطیل نوروزی جلسه گرفته شد با همکاری مدیران، مردم مارگون و عشایر مجوز را در کمترین زمان صادر کردند که دست همه را به گرمی میفشارم و میبوسم که این کار ارزشمند با همکاری آنها شروع میشود.
رحمانی بیان کرد: سرمایهگذار قول داده که از فردا لحظهای برای اجرای این پروژه درنگ نکنند و حتما یکی از پروژههای فعال و مستمر ما در حوزه سرمایه گذاری باشد، ضمن اینکه این پروژه از محدود پروژههایی است که طرفدار محیط زیست است و تولید سبز دارد و این کمک می کند که بتوانیم در بحث ناترازی انرژی، مشکلات را حل کنیم.
استاندار کارخانه خودروهای هیبریدی مارگون را نماد ورود صنعت سازگار با محیط زیست به استان دانست و ابراز امیدواری کرد این پروژه بتواند دغدغه اشتغال و تولید را حل کند و با آخرین تکنولوژی خود را تطبیق دهد.
رحمانی با بیان اینکه خبرهای خوبی در راه است و پروژه های بزرگی قرار است به بهره برداری برسد، که در آینده به اطلاع مردم رسانده میشود، تأکید کرد: امنیت سرمایه گذاری مهمترین عنصری است که همه باید به آن توجه کنندسرمایهگذاری که با حضور در استان به دنبال ایجاد اشتغال و رفع دغدغه معیشت مردم است، باید امنیتش را تامین کنیم.
وی به چند ویژگی این پروژه اشاره و اظهار کرد: عینی ترین نمونه از مثالهایی برای سرمایه گذاری برای تولید است که امسال را به آن نام نامگذاری کردیم در مبحث توزیع درآمد، احداث این کارخانه به ارتقاء سطح درآمد شهرستان کمک میکند، پروژهای که در مسیر سیاست جایگزینی واردات است و ما ابتدا اصل محصول را وارد می کنیم و طی ۷ سال جایگزین واردات به خوبی انجام و با قطعات داخلی کامل مونتاژ انجام میشود.
استاندار با بیان اینکه این پروژه آخرین دانش فنی و تکنولوژی را وارد استان میکند، گفت: یکی از مزیتهای جانبی این پروژه این است که به پایداری اشتغال در خانوادههای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی که فرزندان آنها جذب میشود کمک خواهد کرد و حتی فعالیتهای جانبی کمک کننده اشتغال مردم استان و کشور است و در بلند مدت چندین ده هزار نفر اشتغال زایی خواهد داشت.
رحمانی با اشاره به اینکه اشتغال مستقیم طرح بعد از 7 سال است، گفت: در حوزه جذب نیروهای خدماتی اولویت با نیروهای بومی است اما جذب نیروهای متخصص از طریق آزمون باشد و فرصتی به جوانان منطقه داده شود.
وی افزود: طبق عادت همیشگی پروژه ها را به صورت روزانه و مستمر پیگیری میکنم و پروژه فعال و ماهیانه به من گزارش داده شود که هر مرحله نسبت به مرحله قبل بهتر شده باشد که در ۱۸ ماهی که قول دادید فاز اول به بهره برداری برسد و مردم شهرستان و استان بتوانند بهره مند شوند.
آیتالله سید نصیر حسینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یاسوج، در این مراسم با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در تولید، گفت: سرمایهگذاری در این طرح، همسو با شعار سال و همچنین پاسخی محکم به توطئهها، دسیسهها و تحریمهای استکبار جهانی است.
آیت الله حسینی تصریح کرد: با بیان برکات این طرح برای استان، عنوان کرد: این پروژه آثار مثبت فراوانی در حوزه اشتغال، تولید، توسعه علم و فناوری، آموزش و انتقال تجربه خواهد داشت و باید از چنین طرحهای ارزشمندی استقبال کنیم.
امام جمعه یاسوج با تقدیر از همراهی مسئولان و مردم، افزود: خوشبختانه مسئولان استانی همکاری خوبی داشتند و مردم نیز از این طرح استقبال شایانی کردند.
باغبان، فرماندار مارگون در این مراسم، ضمن عرض خیر مقدم و تسلیت حادثه تلخ بندرعباس و تبریک دهه کرامت، گفت: سرمایه گذاری برای این طرح ۵۰۴ میلیون دلار است، ظرفیت تولید این کارخانه صد هزار خودرو در سال است و حداقل حداقل ۲۰۰۰ نفر اشتغالزایی نیروی انسانی دارد.
محمد بهرامی، نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در آیین کلنگ زنی این پروژه گفت: از خانم نصیرزاده استاد دانشگاه و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری خودروهای هیبریدی در سقاوه مارگون تشکر میکنم.
بهرامی با تبریک روز معلم و دهه کرامت گفت: اگر امروز در دنیا بین ملت ها فاصله هست، این فاصله در نوع نگاه و نگرش آنها هست و این فکر افراد است که فاصله ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه توجه به بخش خصوصی مهم است، اظهار کرد: دولت در استان ما بسیار کمک کرده و مردم هم باید کمک کنند و اگر سرمایه گذار آمد کمک کنند تا پیشرفت حاصل شود بر این اساس نگاه ما و نگرش ما باید تغییر کند و مطلوب شود. و موضوع توجه به سرمایهگذاری بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است چرا که هر جایی دولت در بخش سرمایهگذاری ورود کرده ناموفق بوده است و بخش خصوصی موفقتر عمل کرده است.
بهرامی خاطرنشان کرد: دولتها در این استان خوب عمل کردهاند و تقدیر و تشکر از دولت وفاق میکنیم و از مردم ساکن در شهرستان مارگون تقاضا میشود که در موضوع پیشرفت شهرستان به سرمایهگذار جهت پیشرفت امور کمک کنند.
محمد بهرامی بیان کرد: کارخانه خودروسازی هیبریدی مارگون با ۱۰۰۰ دستگاه تولید در سال و سرمایه ۵۰۴ میلیون دلار و ظرفیت ۲۰۰۰ نفر اشتغال کلنگزنی میشود.
وی خاطرنشان کرد: حضور سرمایهگذار و مردم در این برنامه باعث دلگرمی است، در دنیای امروز انتقال تکنولوژی موضوع مهمی است و بحث سرمایهگذاری نیز مهم است و کشورهای پیشرفته از تکنولوژی دیگران استفاده کردهاند و ما باید نیز از انتقال تکنولوژی به این شهرستان استقبال کنیم.
گفتنی است با حضور استاندار، نماینده ولیفقیه در استان، نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، سرمایهگذار، مجری طرح و مدیرعامل، و جمعی از مدیران کل دستگاههای استان،کلنگ کارخانه خودروهای هیبریدی برقی به زمین زده شد.
انتهای پیام