BAHENDEH.IR

آتش زدن بقایای زراعی؛ جرم و تهدیدی علیه طبیعت و محیط زیست است

مدیر روابط عمومی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: آتش زدن بقایای زراعی؛ جرم و تهدیدی علیه طبیعت و محیط زیست است!

به گزارش باهنده، وحید تهمورسی، مدیر روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد بر لزوم خودداری کشاورزان از سوزاندن بقایای محصولات زراعی و کاه و کلش مزارع بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع تأکید کرد.

وی گفت: برخی کشاورزان هرساله پس از پایان فصل برداشت گندم و جو، با هدف تسریع در عملیات آماده‌سازی زمین برای کشت و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع می‌نمایند، که این عمل علاوه بر ایجاد آلودگی‌های محیط زیستی و بیماری‌های تنفسی و اتلاف سرمایه‌های بخش کشاورزی، بعضی مواقع موجب سرایت آتش‌سوزی به عرصه‌های طبیعی و ایجاد خسارات جبران ناپذیر می‌شود.

تهمورثی افزود: بر اساس ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، آتش زدن نباتات در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت مأموران جنگلبانی ممنوع است و درصورتی که درنتیجه بی‌مبالاتی حریق در جنگل ایجاد شود مرتکب به حبس تأدیبی از دو ماه تا یک‌سال محکوم خواهد شد.

وی همچنین تاکید کرد: براساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، آتش زدن بقایای گیاهی تهدید علیه بهداشت عمومی و جرم محسوب شده و همچنین به استناد مواد ۱۹،۱۸، ۱۶، ۱۵، ۱۱، ۹، ۶، ۴، ۱و ۲۱ قانون مدیریت پسماند، ماده‌های ۹، ۱۱ و ۱۲ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی زمین‌های زراعی پس از برداشت محصول ممنوع است و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود.

مشاور رسانه ای منابع طبیعی استان تصریح کرد: سوزاندن بقایای زراعی و کاه و کلش زمینهای کشاورزی باعث از بین رفتن مواد ارزشمند خاک، افزایش شوری خاک و آلودگی آب‌وهوا و محیط‌زیست شده و سلامت ساکنان مناطق هم‌جوار اراضی کشاورزی را نیز در پی دارد.

وی خاطر نشان کرد شماره تلفن‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی آماده دریافت گزارشات مردمی در مورد تخریب، تصرف، زمین خواری، قطع درخت و تولید زغال، قاچاق چوب و زغال و آتش سوزی عرصه های طبیعی است.

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
نام:
نظر: