BAHENDEH.IR

مراسم تجلیل از مقام معلمین عشایر در منطقه گرگو برگزار شد

منطقه عشایری گرگو میزبان مراسم ویژه تجلیل از مقام معلمین عشایر به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و بزرگداشت هفته معلم، در چهارمین روز از هفته معلم با شعار سپاس معلم بود .

به گزارش باهنده، منطقه عشایری گرگو امروز میزبان مراسم ویژه تجلیل از مقام معلمین عشایر با حضور نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی امنیتی استاندار، مدیرکل آموزش و پرورش، رئیس آموزش و پرورش عشایری استان و رئیس امور عشایر استان به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و بزرگداشت هفته معلم، در چهارمین روز از هفته معلم با شعار سپاس معلم بود.

در این آیین که با هدف تکریم جایگاه معلم و ارج‌گذاری به زحمات فرهنگیان فعال در منطقه عشایری گرگو برگزار شد، محمد بهرامی ضمن تبریک فرارسیدن روز معلم، با تاکید بر نقش کلیدی معلمان در توسعه و پیشرفت جامعه، گفت: اگر ما بخواهیم تلفیقی از عشایر و تعلیم و تربیت معلم داشته باشیم این نکوداشت بخصوص برای مردم منطقه عشایر جنوب وغرب کشور از اهمیت بسیار خاصی برخوردار است، چرا که ما هر چه داریم از عشایر و و معلمین حوزه عشایر در همین استان بوده است.

بهرامی در ادامه  با اشاره به مرحوم استاد محمد بهمن بیگی در حوزه اموزش عشایر، افزود: دست آورد امروزه ما در زمینه علم و پیشرفت هایی که ما در حوزه‌های مختلف داریم مرهون این عزیز به‌عنوان بنیان‌گذار تعلیم ‌و تربیت در جنوب کشور و به‌خصوص در حوزه عشایر است. 

وی تصریح کرد: موقعی که واقعاً ما حالت ثابت آموزشی در مناطق عشایری نداشتیم که متأسفانه با توجه به صعب‌العبور بودن و محدودیت‌هایی که وجود داشت بحث آموزش اصلاً وجود نداشت، بنیان‌گذار آموزش عشایری این عزیز بزرگوار بود که به‌صورت متحرک و بحث کوچ عشایر در کنار آن‌ها قرار گرفت و به نوعی چوب چوپانی را از ما گرفت و قلم تخصص را در دست جوانان ما قرار داد و نتیجه آن شد جوانانی که امروز در سطح دنیا حرفی برای گفتن دارند.

نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: این نکوداشت و اینکه امروز عشایر ما خاستگاه تعلیم‌ و تربیت است، از جایگاه بسیار خاصی برخوردار است .

نماینده مردم بویراحمد ،دنا و مارگون ضمن تقدیر از عوامل برگزاری این همایش گفت: با توجه به عرف ها و فرهنگ‌ها و خاستگاهی که داریم باید در کنار هم قرار بگیریم و این روز و این هفته را گرامی بداریم و باز امیدوار هستیم که روند کار عزیزان زحمت کش در این حوزه منشأ خیر و برکت برای توسعه استان باشد.

بهرامی در ادامه در خصوص ادای احترام به اولین معلم خود، گفت: جا دارد اینجا یادی کنیم از اولین معلم من خانم پناهی که سال ۵۸ بعد از انقلاب اولین معلم ما بود ولی با توجه به اینکه غیربومی بودند تا کنون نتوانستیم ادای احترام جهت تشکر از زحمات‌ ایشان داشته باشیم.

وی به سیدمحمدتقی عوض زاده مهریان به عنوان یکی از معلمان دوران ابتدایی اش اشاره کرد و گفت: هر از گاهی جهت ادای احترام خدمتشان می‌رسم که حق بسیار بزرگی در عرصه‌های مختلف علاوه ‌بر تعلیم در بحث ایثار و گذشت سر کلاس درس برای ما داشتند و از دور دست این عزیز را می‌بوسم و از زحمات این عزیز و همه فرهنگیان بزرگواری که حق بر گردن ما دارد تقدیر و تشکر می کنم ان‌شاءالله که ما بتوانیم لایق خدمات این عزیزان باشیم .

بهرامی در ادامه با بیان نیازهای عشایر جهت دسترسی ها در بحث آب آشامیدنی و بحث علوفه، افزود: قطعاً عشایر ما امسال باتوجه به خشک‌سالی با مشکلاتی مواجه هستند که ما حتما در کنار این عزیزان پیگیر هستیم.

وی بیان کرد: در دو سال گذشته اعتبارات خوبی در حوزه عشایر داشتیم امسال هم سعی می کنیم به صورت ویژه تر در بحث محدودیتها و مشکلاتی که دارند پیگیر باشیم تا بتوانیم حداقل کمک و خدمتی به این عزیزان داشته باشیم.

فتاح محمدی، معاون سیاسی امنیتی استاندار با اشاره به اینکه این برنامه باعث شد ،عزیزان حاضر دور هم جمع شوند، افزود: این دور هم بودن تجدید خاطره ی از دوران گذشته بود که عشایر باصفا، صمیمیت، محبت، برادری و گذشت در کنار هم بودند.

محمدی گفت: معلم در جنبه‌های مختلف نقش محوری و اساسی را در عشایر ایفا و در تعلیم و تربیت نقش خوبی را ادا کرده است.

وی تصریح کرد: معلمان عشایر در گذشته هم هنگام کوچ در کنار مردم بودند و آنها را همراهی می‌کردند و در برپا داشتن سیاه چادرها و سفید چادرها همراهی و کمک می کردند.

محمدی افزود: معلمان عشایر در مسائل اجتماعی، قضایی، امنیتی و حل اختلاف نقش یک حاکمیت و دولت قدرتمند را در کنار معتمدین و ریش‌سفیدان عشایر ایفا می کردند.

معاون سیاسی  امنیتی استاندار تأکید کرد: معلمان نقش بسزایی در بستر سازی وحدت، انسجام و همراهی عشایر به مثابه یک ستون سیاه چادر ایفا می کردند.

محمدی با اشاره به نقش معلمان قشلاق، ییلاق و برپایی سیاه چادر که نماد تعلیم، تربیت، فرهنگ، دانش و علم بود، افزود: معلم نقش اساسی و محوری را در کنار این سیاه چادرها که محل محبت، برادری، بزرگی و وحدت بود، ایفا می‌کرد.

 

وی با اشاره به اینکه وجود معلم سرشار از خصیصه های خوب است، افزود: معلم مثل شمع می‌سوخت و روشنایی شب‌های تاریک عشایر در دل دره‌ها، کوه‌ها، جنگل‌ها و بیابان‌ها بود.

محمدی تاکید کرد: معلمان وحدت و انسجام مسیر را برای کوچ عشایر به ییلاق و قشلاق میسر می کردند.

وی در خصوص تاثیر حضور معلم در کنار عشایر، گفت: اگر عشایر برای یک ساعت هم در جایی مستقر می‌شدند همانجا چادر با پرچم بلند می‌شد و تعلیم‌وتربیت جوانانی که تا لحظاتی قبل در کنار پدر و مادر در کوچ همیاری می‌کردند انجام می شد.

فتاح محمدی با تبریک هفته معلم خصوصا معلمین حاضر در برنامه، گفت: جا دارد در این برنامه گرامی بداریم یاد و خاطر معلیمن عزیزی که در جامعه به عنوان اسوه از آنها یاد شده و شاید الان خیلی از این عزیزان در قید حیات نباشند از جمله بزرگ معلم عشایری استاد محمد بهمن بیگی که خاطرات زیادی را من از این عزیز هم در زمان تحصیل و هم بعد از آن دارم.

وی درادامه افزود: گرامی می‌داریم یاد همه مجاهدت‌های بزرگی را که معلمین عزیز در آن دوران به‌خوبی با عشق، تعلیم و تربیت درست در خدمت مردم بودند.

محمدی خاطرنشان کرد: بهترین جمله در وصف عشایر همان جمله‌ ی معرف امام هست که فرمودند شما ذخایر انقلاب هستید ، ذخایری که تمام ناشدنی هستید.

معاون سیاسی امنیتی استاندار در وصف عشایر استان گفت: شما یک قشر مولد، خودکفا بر پایه توان خود هستید و در شرایط سخت کنونی اداره جامعه خود را در دست دارید.

وی با اشاره به اینکه عشایر در شرایط سخت در حال برطرف کردن بخشی از نیازمندی های جامعه هستند، افزود:​ این کار عشایر کار ارزشمندی است که اولاً دست در جیب دیگران ندارد بلکه دست دیگران را هم می گیرد و به نوعی مجاهدت و ایثاری است که امروزه در این شرایط سختی که کشور دارد به کشور و اقتصاد کمک می کنند.

 

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
نام:
نظر: