مرمت ۲۵ بنای تاریخی استان به بخش خصوصی واگذار می شود
به گزارش باهنده، نشست خبری سید مجتبی امیرحسینی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد، به مناسبت روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی، با اصحاب رسانه برگزار شد.
وی در این نشست ضمن تبریک هفته میراث فرهنگی، اظهار کرد: بیش از دو هزار اثر تاریخی و ارزشمند در استان وجود دارد و نبود زیرساختها مهمترین چالش پیشروی حفاظت و معرفی این میراث غنی است.
امیرحسینی بر نقش حیاتی خبرنگاران در حفظ و معرفی میراث فرهنگی تأکید کرد و آنان را پاسداران بیسنگر تمدن و پاسبانانی بدون توقع، اما با تأثیرگذاری کلیدی خواند.
امیرحسینی با اشاره به غنای تاریخی و فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: این میراث، شناسنامه هویتی استان است و باید با برنامهریزی دقیق و حمایتهای لازم، برای معرفی و حفاظت از آن تلاش شود، و واقعیت امر نبود زیرساختهای مناسب برای حفاظت، مرمت و معرفی این آثار مهمترین چالش پیشروی میراث فرهنگی استان است.
وی همچنین به برنامههای پیشبینی شده برای هفته میراث فرهنگی اشاره کرد و از برگزاری همایشها، نمایشگاهها و برنامههای مختلف برای معرفی بیشتر آثار تاریخی و فرهنگی استان خبر داد.
امیرحسینی در ادامه به ضرورت همکاری بین دستگاههای اجرایی و مردم برای حفاظت از میراث فرهنگی اشاره کرد و از نقش موثر مردم در حفظ این میراث ارزشمند قدردانی نمود.
همچنین، وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران، به مسائل مرتبط با مرمت آثار تاریخی، توسعه گردشگری پایدار و حفاظت از میراث طبیعی استان پرداخت و آمادگی میراث فرهنگی برای همکاری با رسانهها جهت اطلاعرسانی و معرفی بهتر میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه در بحث احیای بناها در بلاد شاپور بازارچهای برای صنایع دستی خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: در سال جاری ۲۵ بنای تاریخی استان از طریق صندوق احیا به بخش خصوصی واگذار میشود تا ضمن مرمت و نگهداری به درآمد زایی برسند، البته اعتبارات استانی کفاف مرمت این آثار را نمیدهد.
امیرحسینی با بیان اینکه هم اکنون بدلیل کمبود فضای موزه ای تنها ۳۵۰ اثر برای عموم نمایشداده می شود، افزود: عملیات اجرایی موزه جدید استان کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج از سال ۸۵ در زمینی به مساحت ۱.۲ هکتار شروع شد که مدتی به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شد که پیشرفت فیزیکی آن متوقف شد و مجددا از سال ۹۰ به میراث فرهنگی برگشت.
وی اظهار کرد: برای تکمیل و بهره برداری از موزه جدید استان ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. ۱۲ میلیارد تومان از ۳۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز مربوط عوارض شهرداری است، اکنون فضای فیزیکی و ساختمان اداری موزه تکمیل شده، اما دو فاز طراحی گرافیکی این موزه مانده است و از ابتدای شروع عملیات اجرایی این موزه تاکنون ۳۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
امیرحسینی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: سد تنگ سرخ در حال احداث است، میتواند مقصد خوبی برای گردشگران جنوب غربی و سایر گردشگران از نقاط مختلف کشور باشد و ظرفیت بسیار خوبی داریم و شهرستان دنا از بهترین شهرها برای مقصد گردشگری است و می تواند مقصد گردشگری خوبی برای گردشگران باشد و در استان کهگیلویه و بویراحمد از نعمت خوب آب برخوردار هستیم که این بحث بسیار خوب و مفید است.
وی اضافه کرد: استان ما پایتخت پل های تاریخی است و 15 پل تاریخی داریم و قرار است بناها را فهرست بندی کنیم و برایشان خصوصیات مختلف آماده کنیم و 4 موزه خوب در استان را راهاندازی کردیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تنها راهی که می توان به خوبی از ظرفیت های استان استفاده شود، سرمایه گذاری سرمایه گذارهای استان است و از برنامه های ما این است که یک هنرستان گردشگری داشته باشیم و یکی از سیاست های ما حمایت از بوم گردی ها است.
امیرحسینی با اشاره به مهم ترین مزیت استان تأکید کرد: یکی از مهم ترین مزیت های استان کهگیلویه و بویراحمد، طبیعت و منابع طبیعی آن است .
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان سخنان خود اضافه کرد: انشاءالله بتوانیم در این مسئولیت مفید باشیم و مشکلات حوزه میراث فرهنگی را با کمک همه مسئولین، مردم و شما خبرنگاران و اصحاب رسانه حل کنیم.
انتهای پیام