BAHENDEH.IR

برگزاری نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی با اصحاب رسانه

نشست خبری و ضیافت افطاری مدیرکل میراث فرهنگی در آستانه سال نو با اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش باهنده. سید مجتبی امیرحسینی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد در در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در راستای تحقق اهداف و براساس برنامه‌ای که آقای رئیس‌جمهور و برنامه هفتم توسعه داشتند برنامه ۲۰ ساله‌ای را تنظیم کرده‌ایم که این برنامه سند چشم‌انداز  نظام، مسائل برنامه‌ها، اقدامات، اولویت‌ها و چالش‌های اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان است.

وی تصریح کرد: ما بر اساس این برنامه ۲۰ ساله چهار برنامه پنج ساله را تنظیم می‌کنیم و براساس برنامه پنج ساله برنامه‌های یک‌ساله را تنظیم می‌کنیم که اگر بخواهیم براساس این برنامه صحبت کنیم ویژگی‌هایی منفی در صنعت گردشگری وجود دارد که ما باید در راه حذف آن ویژگی‌های منفی تلاش کنیم.

امیرحسینی افزود: یکی از ویژگی‌های منفی ازدحام در ایام خاص و در فضای خاص است که هر دو مورد را یک مدت خواهیم داشت به عنوان مثال هم در ایام خاص هم فضای خاص، آبشار یاسوج را داریم، زیرا آبشار یاسوج یکی از بهترین مناطق گردشگری استان است ولی به‌دلیل ازدحام در ایام خاص و الزام در فضایی خاص باعث نارضایتی گردشگران و شهروندان  می‌شود که توسعه ناپایدار را به‌دنبال دارد.

وی خاطرنشان کرد: در گردشگری علاوه‌بر نقاط مثبت، نقاط منفی هم وجود دارد که ما باید سعی کنیم نقاط منفی را حذف کنیم و اگر بخواهیم بیانیه چشم‌انداز برنامه ۲۰ ساله را در استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشیم،  سال ۱۴۲۴ با استقرار مدیریت یکپارچه گردشگری و اتکا بر اقلیم چهارفصل خود، طبیعت متنوع، منابع، سیمای خاص روستایی و عشایری، توسعه امکانات ورزشی و سرگرمی، آثار تاریخی ، هنرهای سنتی، صنایع دستی و پیشینه چندهزارساله با ارائه خدمات استاندارد گردشگری در سطح ملی و بین‌المللی صنعت گردشگری را با تأکید بر گردش طبیعت‌محور و سلامت ورزشی با الگوی توسعه پایدار و استفاده از فناوری نوین هم‌تراز با سایر بخش‌های محرک توسعه و اشتغال اعم از کشاورزی و صنعت گردشگری را به‌عنوان محور توسعه استان تبدیل خواهد کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: بنابراین ما براساس این بیانیه چشم‌انداز محور توسعه استان را علاوه‌بر کشاورزی و گردشگری و صنعت گردشگری داریم زیرا ما در استان قابلیت‌های خوبی در منابع آبی داریم و اگر بخواهیم توجه کنیم امروزه آب یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های پیشرفت است و سال‌هاست که یکی از دغدغه‌هایی است که همه استان‌ها با کمبود منابع آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی تصریح کرد: خوشبختانه استان ما یکی از استان‌هایی است که منابع آبی خوبی دارد هرچند یک سری مشکلاتی در استان وجود دارد اما با توجه به کارهایی که در سد سازی‌های کلان می‌شود ما ظرفیت بسیار خوبی در استفاده از منابع آبی در صنعت گردشگری داریم که سد چم شیر یکی از نمونه‌های استفاده از منابع آبی استان ما در صنعت گردشگری است که یک جزیره به اسم دامن عروس را وسط خود جای داده است.

وی در ادامه بیان داشت: استان ما علاوه بر قابلیتی که در گردشگری طبیعت و گردشگری مذهبی دارد در بحث کشاورزی هم همین قابلیت را دارد که باید به‌نحو احسن از آن استفاده کنیم.

امیرحسینی بیان کرد: اهداف اصلی ما در این برنامه ایجاد گردشگری هدفمند و ایجاد مدیریت یکپارچه  است که باید همه دستگاه‌ها و همه ارگان‌ها و هرکسی که می‌تواند کمک کنند که با یک مدیریت یکپارچه به سمت یک صنعت گردشگری یکپارچه قدم برداریم و دارایی‌ها و فرصت‌هایی که داریم در راستای آینده‌ای مطلوب و آرمانی قابل اندازه‌گیری استفاده کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: استان ما با توجه به نزدیکی به بنادر جنوبی و همسایگی با استان‌های مهم صنعتی و وجود منابع عظیم انرژی، تنوع آب‌وهوایی مزیت‌هایی دارد که نسبت‌به سایر استان‌ها می‌تواند خود به‌عنوان یک قطب گردشگری مستقل در کشور باشد.

وی ادامه داد: استان ما دارای ۱۹ روستای هدف اصلی گردشگری از جمله روستاهای مارین، چشمه بلقیس، روستای بهرام‌بیگی و... است و همچنین استان ما توانمندی بسیار زیادی در گردشگری عشایری، در وجود آثار و ابنیه تاریخی، آتشکده خیرآباد، پل خیرآباد، تنگ سروک و مناطق حفاظت‌شده‌ای دارد که  توجه به این مناطق می‌تواند ما را در صنعت گردشگری کمک کند.

امیرحسینی ادامه داد: ما در مسیر ارتباطی در کریدور شمال به جنوب هستیم که این بسیار مزیت بزرگی است، همچنین در استان با ارتفاع بالای ۴ هزار متر قابلیت کوهنوردی را داریم که به‌طور ویژه می‌تواند در صنعت گردشگری کوهستان و گردشگری ورزشی در استان تحول ایجاد کند.

مدیرکل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه چهار برنامه تعزیه، چهار برنامه نوروزگاه، جشن روز ۱۲ فروردین و سفره‌های افطاری در برخی مساجد و امامزاده‌ها برگزار می‌شود، گفت: ۸۰ غرفه صنایع دستی، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هنرمندان استان را به نمایش می‌گذارند.

وی همچنین از آمادگی دو هزار و ۲۰۰ تخت در مراکز اقامتی و هزار و ۹۵ اتاق کلاس درس برای اسکان گردشگران در ایام نوروز خبر داد و افزود: سعی شده اردوگاه‌ها را در سطح استان  به روز کنیم و خدمات خوبی به گردشگران ارائه بدهیم.

گفتنی است، در پایان این نشست مراسم افطاری خبرنگاران و اصحاب رسانه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

 

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
نام:
نظر: